Nieuws/Binnenland
2140174
Binnenland

Politie zoekt ’agressieve man’ in bossen Soest

SOEST - Update 15.20 uur - Een anonieme tipgever heeft de ’agressieve man’, die sinds woensdagavond wordt gezocht, mogelijk gezien in de Soester Duinen. De 39-jarige man zou zichzelf of anderen iets kunnen aandoen, zo stelt de politie.

De man is klein, gezet, en rijdt mogelijk op een elektrische fiets. Hij droeg woensdagavond een spijkerbroek en zwart-wit gestreept poloshirt. In een Burgernet-bericht wordt hij omschreven als ’agressief’. „Er zijn zorgen over zijn veiligheid, en de veiligheid van anderen”, verduidelijkt een woordvoerder van de politie. „Je weet niet hoe hij reageert op bepaalde situaties.”

De politie wil hem ’vinden en overdragen aan het zorgkader’. Of de man mogelijk is ontsnapt uit een psychiatrische kliniek, zegt de politie niet te weten. „En daarover doen we geen uitspraken in verband met privacy.”

Getuigen melden dat donderdagmiddag de zoektocht lijkt te zijn opgeschaald. Politieruiters, BOA’s en de marechaussee hebben zich verzameld in Soest-Zuid, waarna de omgeving zal worden uitgekamd. De politie bevestigt de extra inzet. „We kregen in de middag een melding van een Burgernet-deelnemer. Die dacht dat hij de man mogelijk heeft gezien”, verklaart een woordvoerder.