Nieuws/Buitenland
2140357
Buitenland

Fraudeurs verdienden goed aan Grenfell-ramp

LONDEN - De Britse politie heeft negen mensen opgepakt die ten onrechte beweerden slachtoffers te zijn van de dodelijke torenbrand in Londen. Zij konden zo bedragen van 20.000 tot 100.000 pond (circa 23.000 tot 113.000 euro) in hun zak steken, meldt de politie.

De verdachten maakten bijvoorbeeld gebruik van huisvesting of toeslagen voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower. Daar vielen vorig jaar meer dan zeventig doden. „Het is compleet onacceptabel dat mensen proberen te profiteren van zo’n menselijk tragedie”, zei het hoofd van het onderzoek. De negen verdachten, acht mannen en een vrouw, zijn opgepakt op verschillende locaties in Londen.

Het is niet de eerste keer dat mensen proberen een graantje mee te pikken van de voorzieningen voor slachtoffers van de ramp. Tot dusver zijn al drie fraudeurs veroordeeld tot celstraffen, bericht de BBC. Zij beweerden familieleden te hebben verloren tijdens de brand om zo aan geld of huisvesting te komen. Eén van hen zou zelfs prins Charles hebben ontmoet door zich voor te doen als slachtoffer.