Nieuws/Binnenland
2140778176
Binnenland

In Rotterdam mogelijk achtste ziektegeval

Zevende besmetting met corona: vrouw in Delft in thuisisolatie

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

DELFT - Een vrouw uit Delft is positief getest op het nieuwe coronavirus. De vrouw zit met ziekteverschijnselen in Delft in thuisisolatie, meldt het RIVM.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De GGD Haaglanden is een contactonderzoek gestart. Het RIVM kan nog niets zeggen over de leeftijd van de patiënte. Het is het zevende besmettingsgeval in ons land.

De vrouw heeft geen directe link met de eerste besmettingsgevallen, in Amsterdam en in Loon op Zand. Wel is ze vorige week in de Noord-Italiaanse regio Lombardije geweest. De man uit Loon op Zand was daar ook geweest, evenals de vrouw uit Amsterdam. Deze streek lijkt een belangrijke besmettingshaard van het nieuwe coronavirus te zijn.

Mogelijk is er ook sprake van een achtste ziektegeval. In het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is zaterdag een vrouw opgenomen die positief heeft getest op het virus, meldt een zegsvrouw van het ziekenhuis aan De Telegraaf. Ze zit op een geïsoleerde afdeling en wordt nog een tweede keer getest. Na die tweede test is er officieel pas sprake van een besmetting. „De uitslag daarvan wordt zondag in de loop van de dag bekendgemaakt. Het ziekenhuis voert per direct voorzorgsmaatregelen in, bijvoorbeeld door personeel in isolatie-pakken te laten werken.”