Nieuws/Buitenland

Huisarrest voor dakloze man

Doğan

Een Turkse rechter heeft de 31-jarige Barış Alkan veroordeeld tot een huisarrest voor het gebruik en verkoop van drugs in Istanbul. Probleem is echter dat Alkan dakloos is. Daarom moet hij nu in de buurt blijven van een leeg gebied bij een busstation, omdat dat zijn officiële huisadres is.

Doğan

Volgens persbureau Doğan werd Alkan op 14 april opgepakt vanwege het gebruik en de verkoop van drugs. De officier van justitie pleitte voor celstraf maar de rechter in Istanbul besloot anders. Als voorzorgsmaatregel mag hij een bepaald gebied niet verlaten, dus volgde een huisarrest.

Het busstation in de buurt Söğütlüçeşme is nu het nieuwe leefgebied van Alkan. Zijn advocaat is het niet eens met de uitspraak. „Deze situatie is nog niet eerder voorgevallen. Hij heeft geen verblijf. Hoe kan dit in vredesnaam worden uitgevoerd?”

Hangplek voor drugsgebruikers

Alkan zelf wordt nu in de gaten gehouden door de politie. Het gebied waar hij verblijft staat bekend als hangplek voor drugsgebruikers. „Agenten stoppen mij voortdurend. Als ik de straat wil verlaten zeggen ze mij dat het een misdrijf is.”

Door weer naar de rechter te stappen hoopt Alkan nu van het huisarrest af te komen. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak dient.

Lees meer over