Nieuws/Binnenland

Voor zesde keer brand bij familie Geldrop: ’Dit is pesten’

Hendriks Multimedia

GELDROP - Voor de zesde keer in een jaar tijd is brand geweest bij de familie Cornelissen uit Geldrop. Woensdagnacht stond hun schuur in brand. Onderzoek moet duidelijk maken of er sprake is van brandstichting. „Dit is op ons gericht, het is niet meer toevallig”, aldus moeder Mwansiti.

Hendriks Multimedia

Eerder waren er al vijf autobranden bij het gezin, dat in juli vorig jaar in de Goorstraat in Geldrop kwam wonen. „Dit is pesten”, zegt Mwansiti Cornelissen tegen Omroep Brabant.

ZIE OOK: Gezin geteisterd door autobranden

’Kinderen niet wakker gemaakt’

De kinderen van het gezin zijn 5, 8 en 11 jaar oud. „Ik heb ze niet wakker gemaakt toen de schuur in brand stond”, aldus Mwansiti, „Ik wil niet dat ze dit nog een keer zien. ’s Morgens vroeg zagen de kinderen dat alles zwart was en vroegen ze: ’Mama, was er weer vuur?’”

Dit keer is de schade niet groot. De schuur moet worden vervangen, maar van de woningbouwvereniging krijgt de familie een nieuw hek.

Camerabeelden

Op camerabeelden is volgens Mwansiti te zien hoe een man vloeistof uit een jerrycan giet en vervolgens de boel in brand steekt. Ook de vorige brandstichting werd op camera vastgelegd. De vrouw weet niet of het om een van dezelfde mannen gaat als vorige keer.

Een van de autobranden.

Een van de autobranden.

Rob Engelaar / Hendriks MultiMedia

Donderdagochtend heeft de familie Cornelissen aangifte gedaan. Het gezin blijft hopen dat de zaak wordt opgelost. „Het is moeilijk, maar de politie doet haar best.”

Lees meer over