Nieuws/Binnenland
2143293
Binnenland

Man (29) verdrinkt 's nachts onder afdekzeil zwembad Vorden

VORDEN - Een 29-jarige man uit het Gelderse Vorden is in de nacht van donderdag op vrijdag verdronken in een buitenzwembad in zijn woonplaats. Het slachtoffer ging volgens de politie met twee anderen zwemmen en kwam door onbekende oorzaak onder een afdekzeil.

Toen zijn twee kompanen merkten dat de man te lang onder water bleef, gingen ze hem zoeken en waarschuwden ze de hulpdiensten. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval en heeft het onderzoek naar de dood van de man afgerond.

Zwembad In de Dennen is tot nader order gesloten, meldt het buitenbad op de eigen website. „Beste bezoekers, vandaag heeft er een ernstig incident plaatsgevonden bij het zwembad. Politie, ambulance en brandweer zijn ter plekke en hebben mededeling gedaan van een tragisch ongeval met dodelijke afloop. Met grote verslagenheid delen wij u dit via deze weg mede”, zo staat te lezen.

Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst zegt in een reactie op Twitter enorm geschrokken te zijn ,,van het vreselijke ongeval dat heeft plaatsgevonden in Vorden. Mijn gedachten gaan uit naar de naasten van het slachtoffer.’’