Nieuws/Binnenland
2143420
Binnenland

Máxima met gezin vrijdag rond 11.00 uur in Buenos Aires

Moeder vond Inés Zorreguieta in slaapkamer

BUENOS AIRES - Inés Zorreguieta (33) is in de slaapkamer in haar appartement gevonden door een vriendin, die samen met Inés’ moeder Maria del Carmen Cerruti een kijkje ging nemen toen de hele dag telefoontjes niet werden beantwoord.

Dat staat in het voorlopige verslag van het politie-onderzoek. De dood van de jongste zus van koningin Máxima, Inés Zorreguieta, was geen misdrijf. Dat heeft een eerste onderzoek uitgewezen, hebben de Argentijnse autoriteiten laten weten. Het stoffelijk overschot is meegenomen voor autopsie, zoals gebruikelijk bij het vermoeden van zelfdoding.

Nadat de vriendin en de moeder Inés in haar appartement aantroffen, zijn meteen de hulpdiensten ingeschakeld en is het lichaam overgedragen aan een forensisch onderzoeksinstituut.

Het koninklijk gezin wordt vrijdag rond 11.00 uur Nederlandse tijd in Buenos Aires verwacht. President Mauricio Macri van Argentinië heeft zijn medeleven betuigd aan Máxima. Hij plaatste een rouwadvertentie, waarin hij zegt „Máxima en de hele familie te vergezellen op dit trieste moment.” Inés Zorreguieta had via Macri een baan gekregen.