Nieuws
2144398
Nieuws

Ken jij de uitvaartwensen van je partner, familie of vrienden?

Uit onderzoek van de Uitvaartverzekeringwijzer blijkt dat maar liefst 71 procent niet weet of hun partner een begrafenis of een crematie wil. Vier op de vijf dertigers geven aan de uitvaartwensen van hun partner niet te kennen. Hetzelfde geldt voor meer dan de helft van de Nederlanders tussen de 60 en 70 jaar. Weet jij wat de uitvaartwensen van je partner zijn?

Het is zonde dat er zo’n groot taboe rust op praten over uitvaartwensen. Mijn beste vriend overleed bij een auto-ongeluk. Iedereen was verscheurd van verdriet, maar we konden wel de begrafenis regelen die hij wilde.

Vóór zijn ongeluk had hij het er weleens over hoe zijn begrafenis eruit moest zien. Onder elke stoel moest een blikje bier staan, hij wilde dat zijn neef zou speechen en na de begrafenis moesten er bitterballen zijn in plaats van broodjes. Het mocht in ieder geval geen troosteloze bedoening worden. Zogezegd, zo gedaan.

Voor mij heeft het weten van zijn wensen enorm veel geholpen bij het verwerkingsproces. Hoe naar die periode ook was, hij kreeg in ieder geval wel de uitvaart die hij wilde.

Erover praten is voor mij dan ook zeker geen taboe. Als mijn moeder morgen overlijdt? Dan weet ik dat ze gecremeerd wil worden en dat we True van Spandau Ballet moeten draaien.

Heb jij het weleens met je partner over zijn of haar uitvaartwensen? Het wordt het besproken tussen vrienden en familie onderling? Praat mee op VROUW.nl.