Nieuws/Buitenland
2151242
Buitenland

Opnieuw bungelend kind (2) van balkon gered

Toen een toevallige passant een jongetje aan het balkon van de vijfde etage van een appartementencomplex in China zag bungelen, twijfelde hij geen moment. De oorlogsveteraan klom naar boven om het 2-jarige jochie uit zijn benarde positie te bevrijden. Omstanders hebben de spectaculaire reddingsactie gefilmd.

Daarover bericht de South China Morning Post. Zhang Xin hoorde afgelopen woensdag gehuil toen hij langs het gebouw wandelde. Toen hij, op zoek naar waar het geluid vandaan kwam, omhoog keek, zag hij het jongetje hangen aan het balkonhek. De jongen bleef vastzitten aan zijn hoofd, zijn benen bungelden in de lucht. Zhang Xin bedacht zich geen moment en klom op spectaculaire wijze via de buitenkant van de balkons naar de vijfde verdieping.

Eenmaal aangekomen op de vijfde, kon hij de jongen terugduwen op het balkon. Er moest een sleutelmaker aan te pas komen om de gewaarschuwde politie binnen te laten in het appartement. Het waren hachelijk momenten. Wonderlijk genoeg kwam het kind met de schrik vrij.

Het jongetje zou alleen thuis zijn geweest toen hij aan zijn avontuur op grote hoogte begon. Zijn oma was wat spullen brengen naar de school van haar kleindochter.

Spiderman reddingsactie Parijs

Eind mei werd er ook een kleuter van een balkon in Frankrijk gered door een Malinese migrant. Na zijn heldendaad werd Mamoudou Gassama (22) in Parijs tot held uitgeroepen. Ook hij klauterde, zonder een moment van twijfel, van balkon naar balkon om het jongetje te redden dat aan een balkonrand hing.