Nieuws/Buitenland
2154381
Buitenland

Frauderende vakantieganger krijgt boete van 10.000 pond

Makadi

Makadi

Een liegende huwelijksgast die een heel verhaal verzon over hoe hij wekenlang ziek werd door voedsel en drankjes in een Mexicaans resort, heeft een flinke boete gekregen. Hij moet 10.000 pond betalen aan reisorganisatie TUI.

Makadi

Makadi

De 34-jarige Jadeep Singh uit de Britse plaats Salford leek het ontzettend naar zijn zin te hebben, afgaand op de vrolijke selfies die hij postte tijdens zijn verblijf in het Mexicaanse resort bij het strand in Cancun. Maar achteraf bleek de vakantie op een nachtmerrie uitgelopen te zijn – althans: dat moest reisorganisatie TUI geloven. Singh claimde zo ziek te zijn geworden dat hij, na wekenlang met gezondheidsproblemen te hebben gekampt, een klacht indiende.

Hoewel niemand anders TUI liet weten ziek te zijn geworden, claimde Singh dat hij niet de enige was. Twaalf anderen zouden ook voedselvergiftiging hebben overgehouden aan hun vakantie.

Al met al vond TUI het een nogal ongeloofwaardig verhaal. Ze besloten tegen de beweringen van de klagende huwelijksgast in te gaan. Met succes: in de Britse rechtbank kreeg de organisatie gelijk. De man moet voor mei volgend jaar een boete van zeker 10.000 pond en bijkomende kosten betalen.

Een topman van TUI spreekt van een overwinning in de strijd tegen vakantiefraude.