Nieuws/Buitenland
2158008
Buitenland

Persconferentie trotse Trump

Volg hier live vanuit de studio: de persconferentie van Donald Trump vanuit Singapore en de laatste updates over de deal met Noord-Korea. Onder andere onze chef van de buitenlandredactie schuift aan voor duiding bij de historische gebeurtenissen van de afgelopen uren.

Trump spreekt tijdens een persconferentie vol lof over de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die hij inmiddels zijn ’vriend’ noemt. „Hij wil het juiste doen”, weet Trump. ,,We hebben intensieve uren samen doorgebracht.” En: „We hebben elkaar heel goed leren kennen.”

Ook andere leiders uit Aziatische landen als Singapore, Zuid-Korea, China en Japan worden overladen met complimenten over hun inzet en gastvrijheid.

Trump gaat in op zeer kritische vragen van journalisten, die hem confronteren met de slechte situatie van veel Noord-Koreaanse burgers. Zelf hamert Trump vooral op de positieve gevolgen van deze ’historische’ top. Ook zijn eigen inzet laat hij niet onbesproken. „Iedereen kan een oorlog starten, maar alleen de moedigste mensen kunnen vrede sluiten.”