Nieuws/Binnenland
2158127
Binnenland

Deze week geen douche voor patiënten Erasmus

Exterieur van het Erasmus Medisch Centrum.

Exterieur van het Erasmus Medisch Centrum.

ROTTERDAM - Door een stroomstoring in het Erasmus MC in Rotterdam kunnen patiënten de rest van de week niet douchen. Ze moeten weer ouderwets met een doekje worden gewassen of dit zelf doen. Het ziekenhuis telt enkele honderden patiënten. De storing ontstond maandagnacht in een stoominstallatie.

Exterieur van het Erasmus Medisch Centrum.

Exterieur van het Erasmus Medisch Centrum.

De polikliniek ivf van het Erasmus MC is eveneens getroffen door de stroomstoring. Dinsdag werden de twintig geplande ivf-behandelingen elders in of buiten het ziekenhuis uitgevoerd. Ook de circa 170 andere patiënten die dagelijks voor de ivf-kliniek komen voor bijvoorbeeld een controle, onderzoek of een consult kunnen elders in het ziekenhuis terecht. Of hun afspraak wordt uitgesteld. De mensen krijgen daarover bericht. Deze hinder duurt ook nog de hele week.

Door de storing is er geen warm water. De stoominstallatie wordt onder meer gebruikt voor luchtbehandeling en de sterilisatie van operatiegereedschap. Het systeem is uitgeschakeld.

De opvang van ernstig zieke of gewonde patiënten en operaties gaan volgens het ziekenhuis gewoon door. Sterilisatie van het gereedschap gebeurt extern.