Nieuws/Buitenland
2161587
Buitenland

Gijzeling in Parijs:

Drie gijzelaars vrij, gijzelnemer ingerekend

PARIJS - De gijzeling in Parijs, sinds dinsdag aan het eind van de middag, waarbij drie mensen werden vastgehouden is voorbij. Alle gijzelaars zijn vrij en veiligheid gebracht. De gewapende gijzelnemer, die beweerde dat hij een bom bij zich droeg, is ingerekend door de politie.

De gijzelnemer zou een gesprek met de Iraanse ambassadeur hebben geëist om een tekst te kunnen overhandigen aan de Franse regering. De politie is een paar uur bezig geweest m met de gijzelnemer te onderhandelen. De man maakte een verwarde indruk volgens Franse media, ook beweerde hij dat hij handlangers buiten het gebouw had.

Verkenningsrobot

Er werd een speciale verkenningsrobot ingeschakeld, de Colossus, die in kaart moest brengen wat de gevaren zouden zijn bij een eventuele explosie.

De gijzeling vond plaats op nummer 45 in de Rue des Petites Ecuries, maar de hele straat werd afgezet. Omwonenden en mensen die niet weg konden van hun werk werden ongeduldig, een deel van hen kon geëvacueerd worden.

Vrijgelaten

Een Fransman die de gijzelnemer tegenkwam bij de ingang van het bedrijvenpand waar hij zich verschanste, kreeg een klap op zijn wenkbrauw en raakte daardoor gewond. De gewonde man sloeg op de vlucht en verstopte zich in een bar. Ook zijn zwangere vriendin wist te ontkomen en zichzelf in veiligheid te brengen.