Nieuws/Binnenland
216265376
Binnenland

Misverstand loopt met sisser af

Tiener (17) loopt rond met ’wapen’, blijkt boormachine

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

DEN BOSCH - Een 17-jarige tiener die zaterdag op klaarlichte dag met een boormachine bij een winkelcentrum in Den Bosch rondliep, is voor de politie aangezien als een vuurwapengevaarlijke verdachte. Agenten dreigden met schieten om hem te ’ontwapenen’.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De politie kreeg vanmiddag volgens Omroep Brabant een melding binnen dat ’een jongen met een vuurwapen’ zich in de buurt van winkelcentrum De Helftheuvel begaf. De politie reageerde direct door meerdere wagens naar de locatie te sturen. Twee agenten die al snel ter plaatse waren, hadden de verdachte in het vizier en dreigden hem onder vuur te nemen.

„Al snel zien we die gast lopen, hij voldoet echt volledig aan het signalement. Het ding dat hij vasthoudt, heeft precies de grootte van een vuurwapen en ook een handgreep. We waren er honderd procent zeker van: hij heeft een vuurwapen vast”, vertelt wijkagent Marc de Wit tegen de omroep.

Misverstand

De verdachte schrikt zo van de toegesnelde agenten, dat hij meteen zijn ’wapen’ laat vallen. De politie slaat hem in de boeien, maar komt er dan pas achter dat het slechts om een onschuldige boormachine gaat. De Wit: „Die moest hij van zijn vader bij zijn opa op gaan halen.”

De jongen komt er met de schrik vanaf. „Op dat moment konden we niet anders. We zagen bij een voetbalveldje ook een andere gast staan. Meteen gaan dan scenario’s door je hoofd: misschien gaat die jongen met dat wapen op die andere jongen af”, aldus De Wit.

Rectificatie: in een eerdere versie van dit bericht werd gemeld dat de politie een waarschuwingsschot loste, dat klopt niet. Er werd door de agenten slechts gedreigd met schieten.