Nieuws/Binnenland
216295813
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

'Nederlanders betalen torenhoge prijs voor immigratie’

Als aankomende Nederlandse kabinetten het huidige immigratiebeleid voortzetten, blazen we onze verzorgingsstaat op. Dit bevestigt nieuw onderzoek, onder leiding van cultureel antropoloog en wiskundige dr. Jan van de Beek, over de kosten van de immigratie. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ gaat Telegraafverslaggever Wierd Duk uitgebreid in op het lijvige rapport 'Grenzeloze verzorgingsstaat', dat deze week verscheen.

Luister de nieuwe aflevering van ’Het land van Wierd Duk’ hier, hieronder, of natuurlijk via Apple Podcasts, Spotify en alle andere podcast apps:

Vanaf 1995 heeft de instroom van migranten ons land 400 miljard euro gekost, evenveel als alle aardgasbaten sinds het begin van de winning in 1965. De komende twintig jaar komt daar - bij ongewijzigd beleid - nog eens 600 miljard bij. Duk: „Die politieke keuze kun je maken, maar dit zal inhouden dat onze kinderen en kleinkinderen in een heel andere, minder zorgzame samenleving zullen leven.”

Verder in de podcast: 15% van de Nederlanders twijfelt of zij zich laten vaccineren, of weigert de prik. Om met Sigrid Kaag te spreken: „Wie zijn deze mensen?” En: de diversiteitsdrang lijkt nu ook ons bord te bereiken. Moeten we restauranthouders verplichten hun menu deels veganistisch te maken?