Nieuws/Binnenland

Drie maanden geëist tegen zus Aboutaleb

-

AMSTERDAM - Tegen de zus van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is drie maanden gevangenisstraf geëist en zij moet 60.000 euro terug betalen. De 46-jarige Steenwijkse zou 63.000 euro uit de kas van een stichting hebben getrokken om uit te geven aan huur, kleren, de kapper en boodschappen. Het geld was voornamelijk afkomstig van liefdadigheid en subsidie.

-

Tlaitmas, roepnaam Latifa (46), werkte als penningmeester voor Noord Bruist, een stichting die jaarlijks een festival op het Noordplein organiseerde met als doel te tonen wat Rotterdam Noord aan talent heeft op het gebied van muziek, dans, en culinaire hoogstandjes.

Terwijl ze afsprak met de andere bestuursleden om onbezoldigd voor de stichting te werken, sluisde ze in 2011, 2012 en 2013 diverse grote bedragen naar haar eigen rekening. Ze was de enige met een bankpas van de stichting-rekening en tevens de enige die daarmee mocht internetbankieren. Niemand behalve Latifa bracht de kasboeken naar de boekhouder. Op het moment dat de andere bestuursleden onraad roken, stuurde Latifa tot slot vervalste bankafschriften als bewijs.

De FIOD kreeg haar in het vizier en deed uitgebreid onderzoek naar de zus van de Rotterdamse burgemeester.

Latifa wenste geen uitleg te geven aan de rechters. Zij doen 30 juni uitspraak.