Nieuws/Binnenland
2166172
Binnenland

Inpakken: zonnebrand of poncho?

Dit doet het weer dit weekend tijdens Pinkpop en Oerol

Tijdens een openluchtfestival kan het weer zeer bepalend zijn. Dit weekend staan onder andere Pinkpop en Oerol op het programma. Dit kun je verwachten van het weer.

Vrijdag wordt een overwegend droge dag, meldt Weerplaza. „De zon schijnt van tijd tot tijd en het wordt in de middag 21 graden op de Waddeneilanden tot 23 in Limburg bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.” Ondanks hoge sluierwolken blijft het in de avond droog, aldus de weersite. „Als de zon ondergaat, ligt de temperatuur rond een graad of 20. Rond middernacht is het al afgekoeld naar 15 graden. Het is een mooie avond voor de festivalgangers op Pinkpop.” Vergeet dus geen vestje mee te nemen. Het koelt toch af, ’s avonds...

Zaterdag: overwegend droog, ’s avonds mogelijk een bui

Zaterdag en zondag is het weer wat wisselvalliger. „Zaterdag blijft het zowel op de Waddeneilanden als in het zuidoosten van het land overdag vrijwel droog. Op Landgraaf zijn er wolkenvelden met soms ook ruimte voor zonneschijn. Op Terschelling schijnt de zon vaker bij een matige westelijke wind. Met een middagtemperatuur van 20 of 21 graden op Terschelling is het vrij aangenaam. Op het festivalterrein van Pinkpop wordt mogelijk de zomerse waarde van 25 graden gehaald. De wind houdt het tamelijk rustig op Landgraaf. In de avonduren is in Limburg wel kans op een enkele bui.”

Zondag: onstabiele lucht met enkele buien

Voor zondag is het een ander verhaal, weet Weerplaza. „De lucht wordt onstabiel van opbouw, dat betekent dat er vrij gemakkelijk buien kunnen ontstaan. Verspreid over de dag komen zowel op de Waddeneilanden als in Limburg enkele buien voor. Er zijn ook wel droge momenten, maar het is raadzaam een poncho mee te nemen. Met maximaal 18 graden en een frisse westelijke wind is het op Terschelling minder aangenaam dan op Landgraaf, daar wordt het in de middag een graad of 21.”