Nieuws/Binnenland
217136543
Binnenland

Politie veegt ’te druk’ strand Bloemendaal schoon

De politie begeleidt mensen van het strand af zaterdagavond.

De politie begeleidt mensen van het strand af zaterdagavond.

DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond tal van mensen van het strand van Bloemendaal weggestuurd. Er waren ’teveel mensen die de coronamaatregelen niet opvolgen’.

De politie begeleidt mensen van het strand af zaterdagavond.

De politie begeleidt mensen van het strand af zaterdagavond.

Vanwege de grote drukte ging de politie in overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio Kennemerland over tot handhaving. Vele tientallen strandgangers werd verzocht het strand te verlaten en naar huis te gaan. Volgens de politie bleef het rustig.

Ook zondag wordt er bij de kustplaatsen volop zomerdrukte verwacht. Plaatsen als Zandvoort, Bloemendaal, Katwijk en Den Haag bereiden zich voor op een drukke zondag. De temperatuur stijgt opnieuw tot grote hoogten en duizenden mensen sturen mogelijk richting het strand voor verkoeling.

Het was een drukte van belang in Bloemendaal aan het strand.

Het was een drukte van belang in Bloemendaal aan het strand.

Grote schoonmaak Scheveningen

Zondagmorgen worden in alle vroegte containers vol afval van het strand in Scheveningen gehaald. Medewerkers van de gemeente Den Haag helpen bij het opruimen van het puin van de duizenden strandgasten dit weekend. Het strand moet er voor de gasten van zondag weer schoon bij liggen.

Er zou vooral veel plastic afval van het strand worden gehaald. Tractoren halen de troep met met speciale reinigingsmachines weg.

De parkeerplaatsen bij het strand van Zandvoort stonden zondag voor 10.00 uur allemaal al zo goed als vol, aldus de ANWB. Maar verder waren er op dat moment nog geen verkeersproblemen.

Het was daarmee zondagochtend rustiger dan zaterdagochtend om dezelfde tijd, terwijl zondag waarschijnlijk toch gesproken kan worden van een hittegolf. Van een officiële hittegolf is sprake als het in De Bilt minstens vijf dagen achtereen 25 graden of meer wordt en het drie dagen keer tropisch warm is geweest met maxima van 30 graden of meer. Naar verwachting wordt het ook nog eens de warmste 9 augustus ooit gemeten, aldus Weeronline.

Opstootjes

Op zaterdag liep het verkeer op de wegen naar de kust helemaal vast. In Den Haag waren in de hitte wat opstootjes tegen verkeersregelaars. Bij Katwijk, Noordwijk, Monster en andere plekken aan het strand waren alle parkeerplaatsen vol. Ook in Castricum, Rockanje en langs de Zeeuwse kust was het erg druk. In Amsterdam, bij Reeuwijk en Vinkeveen zochten mensen de koelte van plassen en rivieren op.