Nieuws/Binnenland
2173727
Binnenland

Drie arrestaties voor financiering terrorisme

UTRECHT - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft drie verdachten van terrorismefinanciering aangehouden. Het zijn twee broers van 35 en 36 jaar oud uit Utrecht en een 40-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. De twee broers worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam. De verdachten werden dinsdag al opgepakt.

Het trio zou vanuit Nederland geld hebben gestuurd naar twee broers van de Utrechtse broers, die vermoedelijk zijn uitgereisd naar Irak en Syrië om zich aan te sluiten bij terreurgroep IS. Deze mannen staan op de nationale sanctielijst terrorisme. De vrouw is de ex van een vijfde broer, die ook was uitgereisd maar in december 2016 is teruggekeerd en vastzit.

De FIOD kwam in actie na een melding van ongebruikelijke geldtransacties. De woningen van de drie zijn doorzocht en er is administratie meegenomen. Bij een van de broers is ook een vuurwapen met munitie gevonden.

Geld dat familieleden overmaken aan uitreizigers kan worden gebruikt voor de financiering van de gewelddadige jihad en dat is strafbaar.

Weet u meer? Stuur een bericht aan onze Whatsapp tiplijn 0613650952