Nieuws/Buitenland
2173994
Buitenland

Hartverwarmend: man (84) leert make-uppen voor bijna blinde vrouw (83)

De 84-jarige Des Monahan uit Ierland volgt sinds kort make-up-lessen om te leren hoe hij de make-up van zijn 83-jarige vrouw, Mona, kan aanbrengen voor als het moment daar is dat zij dit niet meer zelf kan. Mona verliest namelijk langzaam haar gezichtsvermogen.

Het echtpaar is al 56 jaar getrouwd en nog steeds heel erg verliefd. Het zal niet meer lang duren tot Mona niets meer kan zien. Ze vindt het nu al moeilijk om vormen en kleuren van elkaar te onderscheiden, waardoor het bijna onmogelijk is om haar eigen make-up aan te brengen. Zo meldt de Daily Mail.

Haar echtgenoot, Des, weet hoe belangrijk het voor zijn vrouw is om er verzorgd uit te zien. Hij heeft het heft in eigen handen genomen en zich ingeschreven om make-up-lessen te volgen. Zo kan ze er toch nog prachtig uitzien, zonder dit zelf te kunnen zien.

Motivatie

Sinds oktober krijgt Des les van Rosie O’driscoll. Aan het begin vond hij het lastig om te bepalen welke kwasten hij het beste kon gebruiken, maar de hulp van Rosie is Des nu een echte make-up-professional.

Hij is erg gemotiveerd en doet altijd zijn uiterste best om zijn vrouw mooi op te maken. Beelden van het hartverwarmende tafereel overspoelen het internet.