Nieuws/Buitenland
217490
Buitenland

Bemanning redde USS Fitzgerald na aanvaring

Damage

Damage

TOKIO - Het Amerikaanse marineschip USS Fitzgerald had kunnen zinken na de aanvaring met een containerschip. Door de botsing ontstond onder de waterlijn een scheur in de romp van het oorlogsbodem, zei viceadmiraal Joseph Aucoin zondag.

Damage

Damage

Volgens Aucoin had het vaartuig na de botsing vol water kunnen lopen of kunnen zinken. Het is aan het snelle optreden van de bemanning te danken dat het schip is gered. De viceadmiraal stelde dat de reparatie waarschijnlijk enkele maanden in beslag zal nemen.

Vrachtschip

De USS Fitzgerald kwam ’s nachts bij Japan in aanvaring met een Filipijns containerschip. Veel Amerikaanse bemanningsleden lagen toen te slapen. Uit onderzoek moet blijken hoe een enorm vrachtschip bij helder weer in botsing kon komen met het oorlogsbodem.

Sinds het ongeval worden zeven bemanningsleden vermist. Zij zijn volgens Japanse media allemaal dood aangetroffen, maar Aucoin wilde dat niet bevestigen. De gehavende USS Fitzgerald is zaterdag de haven binnengevaren, zei een marinewoordvoerder in Yokosuka.