Nieuws/Binnenland
2175337
Binnenland

Tonnen schadevergoeding voor ’verraden’ klarinettist

LOS ANGELES - Een Canadese klarinetspeler heeft een schadevergoeding van 350.000 Canadese dollar (bijna 230.000 euro) toegekend gekregen, omdat zijn toenmalige vriendin zijn carrière saboteerde. De vrouw stuurde e-mails om te voorkomen dat haar partner een waardevolle studiebeurs zou krijgen in Los Angeles, bericht de BBC.

De vrouw wilde kennelijk voorkomen dat haar partner bij haar weg zou gaan, iets wat later alsnog gebeurde. Het duo woonde samen in Montreal, maar klarinetspeler Eric Abramovitz hoopte te worden toegelaten tot de prestigieuze studie in de VS. Hij deed auditie en werd toegelaten.

Abramovitz kreeg de toelatingsmail echter nooit onder ogen. Zijn vriendin zag het bericht eerst en mailde onder zijn naam terug dat hij de beurs afsloeg. De vrouw zette daarna een nepaccount op, waarmee ze haar vriend een afwijzing stuurde.

De fraude kwam aan het licht nadat de muzikant jaren later weer auditie had gedaan. Hij kreeg toen de vraag waarom hij de studiebeurs had afgewezen en hij ging op onderzoek uit. Abramovitz sleepte later met succes zijn ex voor de rechter. Die noemde het „walgelijk” dat de droom van de klarinetspeler is „afgepakt door iemand die hij vertrouwde.”