2177721
Buitenland

Meisje (13) spoort verkrachters zelf op via Facebook

Velbert - Een 13-jarig meisje uit het Duitse Velbert heeft haar verkrachters weten op te sporen via Facebook. Het meisje lichtte vervolgens de politie in, die de mannen snel kon oppakken.

Volgens de Duitse krant Bild werd het 13-jarige meisje in april een bosrijk gebied ingesleept. Het meisje werd meermaals door de jongens verkracht. Toen een wandelaar hen betrapte, kon het meisje ontsnappen. De daders, jongens tussen de 14 en 16 jaar oud, sloegen op de vlucht.

’In alle mogelijke groepen gezocht’

Wolf-Tilman Baumert, woordvoerder van de officier van justitie Wuppertal, zegt dat het meisje in alle mogelijke groepen op Facebook naar de daders heeft gezocht omdat ze het gevoel had de groep eerder te hebben gezien. De 13-jarige Duitse herkende één van de jongens op het sociale netwerk. Hoewel de jongen een valse naam hanteerde, wist de politie hem te arresteren.

Nog twee verdachten op de vlucht

De jongen bleek de daad te hebben gefilmd met zijn telefoon. Zo kon de politie nog eens vijf medeverdachten oppakken. Alle verdachten zijn volgens Bild van Bulgaarse afkomst. Volgens Bild zijn twee andere verdachten nog op vrije voeten. De Duitse politie vermoedt dat de twee met hun ouders naar Bulgarije zijn gevlucht.