Nieuws/Binnenland

Eindelijk: van deze wijn krijg je geen hoofdpijn

Unsplash

AMSTERDAM - Een Nederlands bedrijf is erin geslaagd om een natuurlijke variant te produceren van het conserveringsmiddel sulfiet. Sulfiet wordt toegevoegd aan wijn, waardoor het langer houdbaar is, maar zorgt ook voor katerverschijnselen als hoofdpijn, ademhalingsproblemen of zelfs hartkloppingen. De nieuwe natuurlijke variant heeft deze negatieve effecten niet.

Unsplash

Het Nederlandse bedrijf Natural4Sure heeft het voor elkaar gekregen om een natuurlijke variant van de ’katerstof’ te ontwikkelen. Tien jaar lang hebben wetenschappers aan de HAS Hogeschool in Den Bosch, onderzoek gedaan naar de stof. Het is een mengsel van citroenmelisse en andere kruiden, die samen een werkend extract vormen. Zo meldt Metro Nieuws.

De nieuwe natuurlijke variant van sulfiet zou overigens geen invloed hebben op de smaak van de wijn.

Te koop

Aankomende zomer komen de eerste flessen wijn op de markt. De kosten voor een flesje natuurlijke wijn liggen wel nog veel hoger dan de ’normale’ supermarktwijn, maar de voorspelling is dat deze prijzen over twee jaar gaan dalen als de productie omhoog gaat.

Bekijk meer van