Nieuws/Buitenland
2180158
Buitenland

Toeristen Korfoe in de stank

Korfoe - Toeristen op het normaal gesproken zo idyllische Korfoe zien hun vakantie verpest worden door een doordringende stank. De reden: het eiland gaat goeddeels verborgen onder een laag afval. En dat begint aardig te stinken.

Korfoe is één van de pareltjes van de Ionische Zee, maar heeft geen afvalverwerkingsinstallatie. En de enige vuilnisbelt op het eiland is overvol. En dus blijft afval langs de wegen liggen, zo zien verbijsterde vakantiegangers.

De straten van het eiland liggen vol met zakken en dozen afval. „Van de luchthaven naar ons dorpje kwamen wij om de zoveel kilometer vele meters afval tegen”, vertelde een toeriste aan VTM Nieuws. „Omdat die zakken en dozen daar blijven liggen, begint alles te stinken en te rotten. Zelfs voor het koninklijk paleis ligt er een grote berg afval.”

Een tweede vuilnisbelt zou geen overbodige luxe zijn, maar op het eiland wordt men het niet eens over de plaats van die voorziening, schrijft Het Nieuwsblad. Intussen gaan de vluchten naar Korfoe gewoon door, volgens touroperator TUI „omdat de vakantiebeleving in de hotels momenteel niet wordt bedreigd”.