Nieuws/Buitenland
2180245
Buitenland

Grap werd gruwelijke werkelijkheid

New York - Een 23-jarige vrouw die tegen familie grapte: ’hij gaat me ten huwelijk vragen of hij gooit me van een klif’, werd kort daarna dood gevonden.

En ze lag inderdaad in een ravijn in een Amerikaans natuurgebied.

De 23-jarige Rhonda Casto was in 2009 met Steve Nichols naar een natuurpark in Oregon gegaan voor een dacht zij romantisch uitje.

Tragisch ongeluk

In eerste instantie leek de dood van de jonge moeder een tragisch ongeluk, tot familie zich opeens haar toch wel vreemde uitspraak herinnerde. „We dachten destijds dat ze een grapje maakte”, zegt haar zus in een Amerikaanse tv show die de dood van de jonge vrouw reconstrueerde.

Pas na lang aandringen van de familie werd Nichols zes jaar later gearresteerd en voor moord aangeklaagd. Toen bleek dat hij kort voor haar dood een levensverzekering van een miljoen dollar op haar had afgesloten.

 Bekijk ook: 

 Loont fraude? 

Het gerechtshof bepaalde echter dat één van de cruciale verhoren van Steve ontoelaatbaar was. Ook bleek dat in de loop der jaren belangrijke foto’s uit het dossier waren verdwenen. De agent die de zaak onderzocht, was met pensioen gegaan en had zijn hele harde schijf inclusief de belangrijke foto’s vlak voor vertrek gewist, zo schrijft OregonLive.

Nichols kon toen alleen voor ’nalatigheid die tot de dood van Casto leidde’ worden veroordeeld. Hij kreeg drie jaar voorwaardelijk en zelfs een vergoeding omdat hij al 19 maanden in voorarrest had gezeten. De Amerikaan blijft volhouden dat hij niets te maken had met de dood van zijn vriendin.