Nieuws/Binnenland
2180315
Binnenland

Geen The Kooks, wel Di-Rect op Pinkpop

LANDGRAAF - Pinkpop heeft op het nippertje nog het zondagschema moeten aanpassen. Zanger Luke Pritchard van The Kooks is te ziek om op te treden en dus moeten de Britten verstek laten gaan. Di-Rect vervangt.

The Kooks, bekend van nummers als ’Naive’ en ’She Moves in Her own Way’ zouden aan het einde van de middag het hoofdpodium betreden. Die eer valt nu aan Di-Rect ten deel.

De band reageerde via Twitter uitzinnig: „UNREAL! Gisteravond stonden we niks vermoedend klaar om het podium op te gaan bij Spijkenisse Live, toen er een telefoontje kwam van onze boeker.... „The Kooks zijn verhinderd morgen op Pinkpop, kunnen jullie voor hen invallen op MAINSTAGE?”

The Kooks lieten in een statement juist weten in zak en as te zitten. „Door ziekte kunnen we vandaag niet voor jullie spelen. We willen nooit een show afzeggen en mensen teleurstellen. Dit was geen makkelijk besluit, maar het kan dit keer echt niet anders. We hopen dat jullie een geweldige dag hebben, en we zien jullie snel in Nederland.”

Laatste dag

De derde en laatste dag van Pinkpop begint om 13.00 uur. Afsluiter van de dag is wereldster Bruno Mars. Ook onder anderen The Editors, Jessie J, Oscar & The Wolf en Ronnie Flex maken zondag hun opwachting in Landgraaf.