Nieuws/Buitenland
2181418
Buitenland

19 wielrenners gewond na manoeuvre auto

WASMES - Negentien wielrenners zijn zondag gewond geraakt door een vreemde manoeuvre van een automobiliste tijdens een provinciale koers in Wallonië. Het ongeluk gebeurde doordat de vrouw plotseling omdraaide op het parkoers in Wasmes, een deelgemeente van Colfontaine, en op het peloton af reed. Een coureur werd geraakt, verscheidene achtervolgers vielen over hem heen.

Drie renners, een Vlaming, een Nederlander en een Duitser, liepen open botbreuken op, vier anderen een hersenschudding. De overige slachtoffers kwamen er met vooral schaafwonden vanaf. Er was snel medische hulp ter plaatse. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in onder meer Warquignies en Bergen gebracht.

Volgens de burgemeester van Colfontaine had de organisatie van de wielerwedstrijd voldoende veiligheidsmaatregelen genomen en was het ongeluk „puur toeval.” Het vond plaats op 3 kilometer van de finish in een steile straat waar de renners in de afdaling een hoge snelheid ontwikkelden.

„De rue de la Louise is een steile straat”, legt de burgemeester van Colfontaine uit. „De wielrenners rijden tussen de 70 en 80 km/uur. Een vrouw met drie kinderen in haar auto ging om onbekende reden keren. Eén wielrenner raakte haar auto en de achteropkomende renners vielen daardoor ook op de grond.”