Nieuws/Buitenland
2185882
Buitenland

Man hackt kaartjessysteem Disneyland Parijs

PARIJS - Het kaartjessysteem van Disneyland Parijs is gehackt. Het lukte de hacker, die zichzelf Artex noemt, om het FastPass-systeem te kraken. Met die kaartjes kunnen bezoekers de wachtrijen bij attracties in de Disney-parken overslaan. Door te kijken naar de QR-code, lukte het de hacker om een onbeperkt aantal FastPass-tickets in te slaan.

Hacker Artex ontdekte dat bepaalde entreebewijzen een QR-code bevatten met een opeenvolgend nummer. „Ik bestelde drie kaartjes en ontdekte dat het eerste ticketnummer eindigde op het getal 40, de tweede op 41 en de derde op 42”, vertelt hij aan de Franse tv-zender BFM TV.

Op zijn smartphone kon de man nieuwe QR-codes genereren. Met die codes kon hij nieuwe kaartjes ophalen. De hack zou slechts bij één soort entreebewijzen werken. Om misbruik te voorkomen, is deze informatie niet naar buiten gebracht.

’Computersystemen nooit waterdicht’

De hacker zegt geen misbruik te willen maken van de situatie. Hij wil Disney graag waarschuwen voor de fout. „Computersystemen zijn nooit waterdicht”, laat Disneyland Paris weten in een reactie aldus pretparkwebsite Loooping. „We zullen dan ook verbeteringen blijven doorvoeren.”