Nieuws/Binnenland
2190315
Binnenland

Familie overleden vrouw vangt bot bij rechter

Erfenis van 120.000 euro naar pastoor: ’Ik heb een fout gemaakt’

Den Bosch - De familie van een in 2014 overleden vrouw uit Asten heeft dinsdag bij het Gerechtshof in Den Bosch te horen gekregen dat ze geen recht hebben op de volledige erfenis van de vrouw. De Brabantse liet na haar overlijden een bedrag na van 120.000 euro aan de toenmalige pastoor van Asten, tot grote teleurstelling van familieleden.

Die menen dat ’tante Tonny’ op haar sterfbed zei dat ze een ’grote fout’ had gemaakt. „ Ik heb het geld aan de verkeerde gegeven. Maar ik kom in ieder geval wel in de hemel”, zou ze volgens een nicht hebben gezegd. Haar tante zou spijt hebben gehad van haar testament, dat ze vier jaar daarvoor had opgesteld. Daarin zou het grootste deel van haar erfenis naar de pastoor gaan, zo was haar wens.

De rechter zag eerder al niets in het vernietigen van het testament, schrijft Omroep Brabant. Het hof oordeelt nu eveneens dat de familie niet heeft kunnen aantonen dat de vrouw wilsonbekwaam was tijdens het opmaken van het testament.

Het zou de nabestaanden naar eigen zeggen overigens niet zelf om het geld te doen zijn. „We hebben de pastoor gevraagd om het aan de kerk te geven, dan zouden we daar geen problemen mee hebben”, zo zei een nicht eerder.

De pastoor zei eerder dat de hele kwestie als laster en smaad voelde en omschreef de zaak als een met ’alleen maar verliezers’. Ook sprak hij zijn opluchting uit toen de rechter hem eerder in het gelijk stelde.