Nieuws/Binnenland
219199808
Binnenland

Dodentruck Engeland was van Nederlands bedrijf: ’Ik word voortdurend gebeld’

HOOGEVEEN - Het fatale drama met de truck in Engeland zorgt alom voor verbijstering in de Nederlandse transportwereld. Zoals bij ondernemer Edwin Kluft uit Hoogeveen. Zijn voormalige rode truck werd herkend als de truck op de schokkende tv-beelden: „Ik heb hem echter al drie jaar niet meer, maar men slaat er massaal op aan.”

Kort na de lugubere ontdekking begon het al. „Ik kreeg een telefoontje van ’Sky’, uit Engeland. Die vertelden het...”, aldus een geschrokken Kluft, die juist op zakenreis is.

„Deze truck heeft bij ons jaren dienst gedaan en is vervolgens afgeschreven. Hij belandde uiteindelijk blijkbaar in Bulgarije. Het is een drama, wat we nu in beeld zien.”

De Drent snapt dat het nieuws is, maar is er ongelukkig mee. „Liefst werd ik er niet mee geassocieerd met naam en toenaam. We hebben er tenslotte niets mee te maken. De truck is zoals hij was, de stickering is er wel vanaf.”

Inmiddels heeft Kluft bovendien een ander, nieuw bedrijf in Hoogeveen „We rijden met groente en fruit, vooral naar Scandinavië. ” Dat gebeurt overigens niet in de rode kleur van de oude vrachtwagen. „De wagens zijn blanco.”

De noordelijke ondernemer steunt de oproep van de transportbranche in deze krant om het inklimmen aan te pakken. „Meer controleren is goed. Je kunt er niks aan doen.”