Nieuws/Buitenland
2192452
Buitenland

’Ik mocht niet van mijn vrouw’

Hilarisch: vrienden zeulen heel WK rond met kartonnen voetbalmaatje

De Mexicaanse voetbalsupporter Javier, die van zijn vrouw niet met zijn vrienden mee mocht naar het WK voetbal in Rusland, is er - door een creatieve en hilarische oplossing van zijn maatjes - tóch een beetje bij. Zijn vrienden maakten een kartonnen bord met zijn foto in levensecht formaat en slepen die nu overal mee naartoe. De beelden die zij daarvan delen op sociale media werken behoorlijk op de lachspieren.

De Mexicaanse vriendengroep van Javier zag het helemaal zitten: het WK voetbal in Rusland, dit jaar. Ze kochten een oud busje, boekten hun tickets en regelden de reis van Mexico naar Rusland. Behoorlijk balen dus, toen Javier ineens met het slechte nieuws kwam: Ik mag niet mee van mijn vrouw. De video die hij maakte om het aan zijn vrienden te vertellen, ging al de hele wereld over.

Balen voor de groep, maar zijn maatjes bedachten een creatief alternatief. Gelukkig zag Javier de humor wel in van het plannetje van zijn vrienden.

Met een chagrijnig gezicht, twee hangende mondhoeken en een shirt waarop staat ’Ik mocht niet mee van mijn vrouw’ poseerde de voetbalfan voor de foto. Zijn maatjes drukten de foto af op hard karton en doen nu net alsof Javier er gewoon bij is in Rusland.

Inmiddels is de platte versie van de Mexicaanse pechvogel een begrip geworden. Foto’s die zijn vrienden de afgelopen dagen maakten van alle ontmoetingen en gebeurtenissen doen het goed op sociale media. Inmiddels wil iedereen met de kartonnen Javier op de foto en maakt hij zelf ook van alles mee.

Hij drinkt tequila, gaat lekker onder de douche, doet dutjes, draait plaatjes, bestuurt een bus en gaat op de foto met de mooiste vrouwen. Maar of het voor hem lollig genoeg is om te vergeten dat hij er zelf niet bij is...?