Nieuws/Binnenland

Eerder vrijgegeven weg Pinkpop-drama onderzocht

De Telegraaf

LANDGRAAF/MAASTRICHT - Politie en justitie onderzoeken hoe het kan dat de Mensheggerweg in Landgraaf tijdens de dodelijke aanrijding maandagochtend al open was voor het verkeer. Daarbij wordt onder meer bekeken of veiligheidsvoorschriften in een vooraf opgesteld draaiboek zijn nageleefd, bevestigde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De Telegraaf

Volgens de website van Pinkpop zou de Mensheggerweg tot 06.00 uur ’s ochtends afgesloten zijn voor alle verkeer. De OM-woordvoerder kon hier woensdag nog geen uitspraken over doen. Volgens de Pinkpop-website kon de zogenoemde Kiss & Ride-zone, waar bezoekers konden worden afgezet en opgehaald, ook niet via de Mensheggerweg worden bereikt, maar alleen via de verderop gelegen Dentgenbachweg.

Breed onderzoek

Politie en justitie stellen een breed onderzoek in waarin ook de verkeersveiligheid wordt meegenomen. Zo onderzoeken politie en justitie ook of er rond 04.00 uur, toen het ongeval gebeurde, mensen op de weg zaten. Daarvoor worden getuigen gehoord en het voertuig onderzocht.

Door het ongeval kwam een inwoner van Heerlen om het leven en raakten drie anderen, uit Landgraaf en Heerlen, zwaargewond.

Aanhouding

De bestuurder van een busje werd enkele uren na het fatale ongeval in Amsterdam opgepakt. De 34-jarige Heerlenaar wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag.

Bekijk meer van