Nieuws/Binnenland
219436
Binnenland

Problemen treinverkeer door hitte

Stroomstoring station Zwolle voorbij

ZWOLLE - UPDATE 21.35 uur - De treinen rijden maandagavond rond 21.30 uur steeds meer volgens plan. ProRail meldt dat het aantal storingen zienderogen afneemt. Een uurtje eerder meldde de NS al dat van en naar Zwolle weer treinen rijden. Op station Zwolle was een stroomstoring en op meerdere plaatsen in het land waren er door de warmte problemen met seinen en wissels, waardoor er vertragingen waren en uitval van treinen.

Het treinverkeer rond Zwolle lag sinds het begin van de avond plat. Seinen en wissels werkten niet en vermoedelijk was de warmte de boosdoener.

Airco

De stroomstoring in de regio Zwolle ontstond rond 17.30 uur. Omdat er wel spanning op de bovenleiding stond, bleef de airco in treinen gewoon werken. Passagiers werden na enige tijd met bussen verder vervoerd.

Reisplanner

Ook elders in het land waren er storingen, onder meer op het spoor tussen Roosendaal en Breda en tussen Eindhoven en Roermond. ProRail adviseert reizigers voor vertrek goed de reisplanner te raadplegen om te zien wat de actuele situatie is.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo