Nieuws/Buitenland
2194417
Buitenland

Puddingtaartje kwijt in de ruimte

Het taartje vloog al op een hoogte van 16.000m.

Het taartje vloog al op een hoogte van 16.000m.

Derbyshire - Basisschoolleerlingen zijn een taart, die zij de ruimte in hebben gestuurd, uit het oog verloren. De zender die de positie van het baksel bij had moeten houden, is niet meer te traceren.

Het taartje vloog al op een hoogte van 16.000m.

Het taartje vloog al op een hoogte van 16.000m.

Leerlingen van een school in de Engelse stad Derbyshire lieten afgelopen maandag een puddingtaartje de ruimte invliegen door middel van een ballon. Een zender hield bij hoe hoog deze vloog, wat de temperatuur was op die locatie en maakte onderweg foto’s. Zo meldt The Telegraph.

Bij de laatste meting bleek het taartje zich op een hoogte van 16.000 meter te bevinden en vloog hij boven de Engelse plaats Saxilby, toen het contact verbroken werd.

De school laat weten dat ze had gehoopt dat de ballon een hoogte van 35.000m zou bereiken. De zoektocht naar het baksel is nog in volle gang. Vorig jaar stuurden leerlingen al een testballon de lucht in. Die werd toen teruggevonden op een strand in Skegness. „We hopen dat dit weer gebeurt, zodat we weten welke route de pudding heeft afgelegd”, aldus een woordvoerder van de school.

Inzamelingsactie

Het experiment werd uitgevoerd om geld in te zamelen voor een goed doel. De leerlingen werden gesponsord door lokale bedrijven.