Nieuws
2198417
Nieuws

’Cruijff en Platini zijn ook geen wereldkampioen geworden’

’Messi heeft wereldtitel niet nodig’

Lionel Messi mist tegen IJsland.

Lionel Messi mist tegen IJsland.

Hernan Crespo vindt niet dat Lionel Messi een wereldtitel nodig heeft om zich de beste speler uit de geschiedenis te mogen noemen.

Lionel Messi mist tegen IJsland.

Lionel Messi mist tegen IJsland.

„Er zijn veel spelers die in onze geheugens staan gegrifd zonder dat ze wereldkampioen zijn geworden”, vertelde de voormalig topspits aan de BBC.

„Als Messi wereldkampioen wordt, is hij een fantastische speler, maar als hij het niet wordt ook”, vervolgde de landgenoot van de Argentijnse legende. „Hoeveel spelers zijn er wereldkampioen geworden? Johan Cruijff en Michel Platini zijn het ook niet geworden.”

Volgens Crespo, goed voor 35 goals in 64 interlands, wordt Messi te veel afgeleid door randzaken. De 42-jarige Crespo vindt dat Messi op en naast het veld te weinig wordt gesteund. „Het is jammer dat we de beste speler van de wereld hebben, maar dat we hem niet helpen. Hij wil het zo graag. Misschien is de druk te groot.”

Messi begon met Argentinië matig aan het WK. De 31-jarige aanvaller miste een penalty waardoor de Argentijnen niet wonnen van IJsland: 1-1. Donderdagavond volgt het tweede groepsduel van de Zuid-Amerikanen, tegen Kroatië.