Nieuws
2198529
Nieuws

Laatste etappe Ocean Race van start

Thriller op de Noordzee

GÖTEBORG - In Göteborg start vandaag de laatste etappe van de Volvo Ocean Race. Het wordt een ultrakorte wedstrijd over 700 mijl (1300 km) naar Den Haag. Op de Noordzee speelt zich een thrillerachtige ontknoping van de zwaarste teamzeilrace ter wereld af.

Drie boten gaan met evenveel punten van start. Wie van de drie als eerste in Den Haag finisht, wint de hele race. Lokale favoriet is het Nederlandse Team Brunel, met recorddeelnemer Bouwe Bekking aan het roer. Vooral in de ultrazware etappes met veel wind presteerde Brunel tot dusver superieur. Voor de bezoekers van de aankomst is ’code geel’ afgekondigd. Als ze in het geel naar Scheveningen komen, ondersteunen ze zo de gele boot. Brunel deelt de koppositie met twee rode boten.

Mapfre heeft evenveel punten (65) als Brunel. Het grootste deel van de race stond de Spaanse ploeg aan kop, nu delen ze deze positie met Brunel en Dongfeng Race Team met de Nederlandse Carolijn Brouwer. De Frans-Chinese zeilers hebben 64 punten, een punt minder dan de andere twee, maar incasseren aan het eind van de race een bonuspunt voor de kortste gezeilde totaaltijd.

Alle zeven deelnemende boten worden zondag tussen 13.00 uur en 16.00 uur in Scheveningen verwacht.