Nieuws/Binnenland
2198615
Binnenland

Thalys komt met flitstrein naar Disneyland Parijs

Rotterdam - De Franse flitstrein Thalys gaat volgend jaar definitief vanuit Nederland twee keer per dag naar Disneyland Parijs en luchthaven Charles de Gaulle rijden. Ook nieuw is de ‘Thalys Soleil’ van Brussel naar Bordeaux.

Dat maakt topvrouw Agnes Ogier vandaag in Rotterdam bekend. NS Internationaal is druk bezig om directe aansluitingen in Brussel voor de Thalys naar Zuid-Frankrijk voor elkaar te krijgen. De rit van Amsterdam naar Bordeaux zou dan zes uur duren. Disney is in 3,5 uur bereikbaar.

Thalys gaat tussen 2019 en 2022 alle treinstellen voor ruim 200 miljoen euro renoveren, zodat er 7% meer zitplaatsen zijn en bijvoorbeeld ook fietsen kunnen worden meegenomen.

,,Komend najaar introduceren we voor toeristen die graag in de luxe premium-klas willen rijden, kortingen van 30%. Alleen is het ticket dan niet flexibel. Het kan niet omgeruild worden naar een andere datum. Ook gratis annuleren kan niet en het tarief geldt als je met minimaal twee personen reist”, aldus een zegsman. Parijs kost 99 euro inclusief maaltijd.

Vorig jaar realiseerde Thalys voor het eerst meer dan zeven miljoen reizigers. Het eerste kwartaal van 2018 stegen de boekingen van Nederlanders volgens Ogier 16% op het traject Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Parijs.