Nieuws/Buitenland
2199103
Buitenland

Prins Laurent vergelijkt zichzelf met Joden tijdens WOII

Brussel - De Belgische prins Laurent trekt in een gesprek over beschuldigingen van een Belgisch Kamerlid aan zijn adres parallellen met zijn eigen situatie en die van de Holocaust en de school shootings in de VS. „Denk eens aan alle kinderen die een moord plegen. Denk aan alle Joden die doodgeschoten werden. Denk aan elke mens die gedood werd omdat hij behoorde tot een minderheid.”

Laurent is klaar met N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge en eist excuses omdat hij hem beschuldigde van een ’vals activiteitenverslag’. Komen er geen excuses dan wil de prins de politicus aanklagen wegens laster, zo vertelt hij tegenover Het Nieuwsblad. Het omstreden bezoek aan de Chinese ambassade zou ontbreken in het verslag. Het activiteitenverslag is een voorwaarde voor de prins om zijn toelage te ontvangen.

Zoon van een koning

Laurent zegt het ’kotsbeu’ te zijn om te worden aangevallen „puur omdat ik de zoon of broer ben van een koning. Als er zoiets gebeurt tegenover mij, denk ik dikwijls aan de Joden die werden doodgeschoten, gewoon omdat ze Jood waren”.

Ook de school shootings in de VS zijn onderwerp van vergelijking „Er zijn veel studenten die een moord plegen omdat ze gepest worden op sociale media. Maar die peuter (Laurent doelt hiermee op Peter Buysrogge. red.) beseft dat niet.