2199316
Buitenland

Loslopende leeuwin België doodgeschoten

Niet de leeuwin uit het verhaal.

Niet de leeuwin uit het verhaal.

Mechelen - De loslopende leeuwin in de dierentuin van Planckendael is doodgeschoten. Dat bevestigt de Belgische politie. Het dier dat donderdagmorgen rond 10.00 uur uit haar kooi ontsnapt was, zou te veel in paniek geweest zijn om te verdoven.

Niet de leeuwin uit het verhaal.

Niet de leeuwin uit het verhaal.

Het dier ontsnapte uit haar kooi en kwam tot een dienstingang. Hoe dat kon gebeuren wil de dierentuin nog niet zeggen.

Het personeel werd uit voorzorg geëvacueerd. De aanwezige bezoekers waren veilig maar moeten wel in hun auto of in de restaurants of winkels blijven.

Rep en roer

Omstreeks 10.00 uur glipte een jonge leeuwin weg uit haar kooi in de dierentuin in het Mechelse Muizen. Het park stond meteen in rep en roer. Eerst zou het dier zich in de gang van het gebouw hebben bevonden om nadien rond te dwalen tussen het leeuwen- en olifantenverblijf.

„Na twee mislukte verdovingspogingen hebben we de ontsnapte leeuwin met een schot moeten laten inslapen”, klinkt het nu in het park.

Planckendael is ondertussen volledig afgesloten. Nieuwe bezoekers mogen het park niet meer binnen en worden verzocht in hun wagen te blijven zitten. Het kleine publiek dat vlak na het openingsuur al aanwezig was, bevindt zich momenteel in de gebouwen aan de rand van het domein, zo bevestigt Van de Sande. De drukke Leuvensesteenweg is in beide richtingen afgesloten, zo meldt Stad Mechelen.