Nieuws/Buitenland
2199873
Buitenland

’Ik heb een natuurlijke glow’

Vrouw drinkt hondenpis om van puistjes af te komen: ’Daarom zie ik er beter uit dan jullie’

Lynn drinkt hondenurine.

Lynn drinkt hondenurine.

De Amerikaanse blogster Lynn Lew heeft naar eigen zeggen een interessante manier ontdekt om van haar acne af te komen. Zij drinkt met enige regelmaat de urine van haar hond. „Veel mensen zeggen tegen mij dat ik een natuurlijke glow heb.”

Lynn drinkt hondenurine.

Lynn drinkt hondenurine.

In een video op Facebook verklaart Lynn haar geheim. Te zien is hoe haar hond in een plastic beker plast, daarna drinkt de jonge blogster de urine op.

Lynn legt uit dat er vitamine A en E in hondenpis zit en 10 gram calcium. Verder beweert zij ook dat het helpt om kanker te genezen. Voor dat laatste is echter geen wetenschappelijk bewijs.

’Ik was depressief’

„Tot ik voor het eerst de urine van mijn hond dronk, was ik depressief. Ik was treurig en had veel uitslag”, aldus Lynn. En al die problemen zouden allemaal zijn verdwenen door het drinken van hondenpis.

Met enige regelmaat wordt Lynn nu aangesproken omdat ze een „natuurlijke glow” zou hebben, vertelt ze in het filmpje waarin ze haar geheim uitlegt „En daarom zie ik er nu beter uit dan jullie allemaal”, sluit ze het filmpje af waarin ze flink is opgemaakt.

’Niet de meest veilige keuze’

Experts waarschuwen echter voor de gevaren van het drinken van hondenpis. Zo vertelt voedingsdeskundige Joy McCarthy tegen Allure dat hondenurine gevaarlijke stoffen kan bevatten. „Ook gif dat bij tuinieren wordt gebruikt, wordt regelmatig aangetroffen in hondenpis. Ik denk niet dat het drinken van hondenurine de meest veilige keuze is.”

Het Amerikaanse leger adviseert haar troepen om niet je eigen urine te drinken om te overleven in noodsituaties, ook niet als ze uitgedroogd zijn. Dit vanwege het gevaar dat de urine schadelijke stoffen kan bevatten.