Nieuws/Binnenland
2200716
Binnenland

Vrouw krijgt borstimplantaten in haar billen: ’Nog nooit meegemaakt’

Niet de billen uit het verhaal.

Niet de billen uit het verhaal.

Een vrouw die in Turkije haar billen liet vergroten, zou borstimplantaten in haar achterwerk hebben gekregen. Donderdag krijgt ze in Nederland een hersteloperatie. De Nederlandse artsen hebben dit nog nooit meegemaakt.

Niet de billen uit het verhaal.

Niet de billen uit het verhaal.

Het is nog niet duidelijk hoe het nu met de vrouw en haar achterwerk gaat. Zelf wil ze er niet over vertellen.

’Dit is nieuw’

De eigenaresse van kliniek Gabriels, daar waar de vrouw de hersteloperatie laat uitvoeren, laat aan het AD weten dat dit nieuw voor haar is. ,,In dertig jaar heb ik nog nooit zo iets meegemaakt. Over een uur ga ik mee de operatiekamer in, om te kijken of er écht borstimplantaten zijn geplaatst”, aldus Diana Gabriels donderdag aan het begin van de middag.

Uit de gegevens die de vrouw meekreeg, is op te maken dat ze implantaten van het merk Allergan heeft meegekregen. Die implantaten worden echter alleen gebruikt voor borstvergrotingen.

Twee vreemde uitstulpingen

In Turkije lijken ze echter in de billen van de vrouw zijn gezet en dan ook nog op de bilspier. Op haar achterwerk lijken nu twee vreemde uitstulpingen te zitten.

,,We weten nog niet of we ook een ander implantaat kunnen plaatsen. Je kan niet op twee plekken een holte maken, maar we hopen dat het lukt. Het probleem is: we hebben geen idee wat we tegen zullen komen”, zei ze vooraf tegen het AD.

Pas op

Gabriels waarschuwt voor dergelijke operaties in het buitenland. ,,In Nederland zijn de regels veel strenger.” Zo zijn de voorschriften voor hygiëne hier vergelijkbaar met die in een ziekenhuis. ,,In Madrid heb ik de deur van de operatiekamer open zien staan, omdat het warm was.”

Het komt vaker voor dat mensen zich bij Gabriels melden vanwege operaties in het buitenland die mis zijn gegaan. ,,De protheses van een mevrouw die naar Colombia was geweest etterden er gewoon uit.”