Nieuws/Buitenland
2201049
Buitenland

Politie ontruimt chique strand Cap-Ferrat

SAINT-JEAN-CAP-FERRAT - De Franse politie is neergestreken op een beroemd strandje aan de Côte d’Azur om er een exclusieve strandtent te ontruimen. Gerechtsdienaren, verhuizers en gendarmes bevolkten donderdag de uitspanning La Paloma, in plaats van de daar gebruikelijk aanwezige jetset. Parasols en strandmatrassen werden afgevoerd. De uit 1949 stammende strandtent La Paloma zelf bleef donderdag nog onaangetast.

De ontruiming is een gevolg van conflicten tussen de gemeente en de particuliere exploitanten die de strandtent en het strand ervoor als een privéclub uitbaten. De gemeente beschouwt het als een openbaar strand. De exploitant zei boos tegen de krant Nice-Matin dat de gemeente La Paloma nu buitensporig hard treft en elf medewerkers aan het begin van het zomerseizoen hun baan kwijt zijn.

Aangenomen wordt dat de gemeente uiteindelijk een compromis sluit om de trekpleister voor bemiddelde klanten overeind te houden. De actie kwam een maand nadat 6,5 kilometer ten noordoosten van La Paloma de gemeente Cap-d’Ail ook strandtenten had ontruimd omdat die als exclusieve clubs van het openbare strand profiteerden.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd