Nieuws/Binnenland

Vermist mensaapje in Artis dood gevonden

Gibbons in Artis. Niet het dier uit het verhaal.

Gibbons in Artis. Niet het dier uit het verhaal.

Artis

Het in Artis vermiste mensaapje is een tragische dood gestorven. Het bijna één jaar oude beestje is donderdagmiddag levenloos gevonden in het water rondom het verblijf. Hoe het aapje is overleden, is nog niet zeker. Mogelijk is het beest verdronken.

Gibbons in Artis. Niet het dier uit het verhaal.

Gibbons in Artis. Niet het dier uit het verhaal.

Artis

Sinds maandag was de jongste van de vier gibbons spoorloos. Het jong was maandagochtend om 10.30 uur voor het laatst gezien, toen hij aan zijn moeder hing. Twee uur later was hij weg, zei een van de verzorgers. Volgens hem was er niets opvallends opgemerkt en leken er ook geen problemen te zijn tussen moeder en kind.

Aanvankelijk werd gedacht dat het aapje was ontsnapt. Artis heeft het hele park uitgekamd, op zoek naar het diertje. Ook in het water werd al eerder gezocht. Donderdagmiddag kwam er een eind aan de zoektocht met de dramatische vondst.

Gibbons kunnen niet zwemmen. Het is niet duidelijk hoe hij in het water is terechtgekomen. Volgens de verzorger is een keer eerder een koppel gibbons verdronken. „Tien jaar geleden, ze vochten elkaar de tent uit. We hebben toen allerlei aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat het niet nog een keer kon gebeuren.” De dierentuin kijkt nu of er nieuwe maatregelen nodig zijn.

De bijna een jaar oude gibbon had geen naam, alleen een nummer, zoals veel dieren in Artis.

Bekijk meer van