Nieuws/Binnenland
2202648
Binnenland

Kan de vlag uit of niet?

Studenten voor niks in spanning om uitslag

ALKMAAR - Gezakt of geslaagd? Examenleerlingen van het Alkmaarse Horizon College weten het nog niet. Ze zouden vandaag een belletje krijgen met de uitslag, maar kregen per mail een heel andere mededeling; dat het nog een week zou gaan duren tot het verlossende telefoontje.

„Dus hebben we voor niets in spanning gezeten. En sommigen van ons hadden al familie en vrienden uitgenodigd en wilden een feestje gaan bouwen. Heel raar dat we zo behandeld worden en dat dit op het laatste moment wordt medegedeeld”, vertellen de mbo’ers van de opleiding tot onderwijsassistent.

In de mail aan de leerlingen wordt geschreven dat nog niet alle cijfers er zijn en dat de school dat ’vervelend vindt, maar afhankelijk is van derden’. Volgens de woordvoerder van het Horizon College gaat het om één klas, maar de leerlingen - die liever anoniem willen blijven - vertellen dat het om alle drie de examenklassen gaat.

Ook stelt de woordvoerder dat er vooraf twee data vastgesteld zijn om de uitslag te communiceren; de 21e en de 28e juni. „De 28e was alleen bedoeld voor een paar leerlingen die nog een examen moesten maken. We hebben bijna allemaal een mail van de school gehad op 5 juni waarin de 21e wordt gemeld. De hele dag was ik zenuwachtig. Ik hield constant mijn telefoon in de gaten”, vertelt een gedupeerde leerling.

Alsnog uitslag

De woordvoerder laat weten dat het ’helaas vanwege ziekte niet is gelukt’ om de leerlingen de beloofde uitslag te laten weten. „We waren zeer onaangenaam verrast dat dit niet tijdig gesignaleerd is en opgelost kon worden. We hebben onmiddellijk maatregelen genomen zodat de studenten morgen, 22 juni, de uitslag alsnog krijgen.”