Nieuws/Buitenland
2202759
Buitenland

Melania Trump gaat naar kinderen aan grens Mexico

MCALLEN/DALLAS - First lady Melania Trump is onaangekondigd naar Texas gegaan en is er gaan kijken in een detentieoord voor kinderen van illegale immigranten die zijn gescheiden van hun ouders.

Haar man president Trump heeft woensdag uiteindelijk toegegeven na een golf van kritiek, ook uit eigen Republikeinse gelederen en van zijn vrouw, en bepaald dat het scheiden van kinderen van hun illegaal binnengekomen ouders niet meer mag. Hij heeft opdracht gegeven de reeds gescheiden kinderen te herenigen met hun ouders.

Melania bezocht een detentiecentrum van de grenswacht in McAllen aan de grens met Mexico, waar ongeveer zestig kinderen van migranten in de leeftijd van vijf tot zeventien jaar vastzitten in afwachting van de afwikkeling van de aanklachten tegen hun ouders. ,,Ze wilde met eigen ogen zien hoe er daar aan toe gaat'', zei haar woordvoerster Stephanie Grisham tegen verslaggevers. ,,De beelden hebben haar geraakt als moeder en als mens''.

De betrokkenheid die Amerika's first lady toonde met mensen die te maken hebben met de harde aanpak van de immigratiedienst staat in schril contrast met het optreden van haar echtgenoot. Deze spreekt om de haverklap honend over illegalen die de grens oversteken en schildert ze geregeld af als gevaar voor de publieke veiligheid. Trump zei dinsdag nog in een tweet dat de Democraten niet malen om misdaad en dat ze illegalen, hoe schurkachtig ook, het land laten binnenstromen en verpesten.