Nieuws/Binnenland
2203156
Binnenland

Agent zwaargewond na sprong uit pand bij brand

Dode gevonden in rampflat Utrecht

UTRECHT - In de flat aan de Marshallaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar donderdagavond een grote brand uitbrak, is een lichaam aangetroffen. Dat meldt de politie. Het is niet duidelijk om wie het gaat. Bij de brand en een mogelijke explosie raakte een agent zwaargewond toen hij via een raam vluchtte voor de vlammen.

Twee andere mensen ademden rook in. Ze zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. In verband met het onderzoek kan de politie verder nog niets zeggen over de explosie. Daarom is het nog onbekend wat de oorzaak was van de explosie en brand.

Het appartement waar brand uitbrak, heeft grote schade. „Er zit geen behang meer op de wanden en alle kozijnen liggen eruit”, schetst een woordvoerder van de brandweer. De brand is inmiddels onder controle.

Agent in nauw

De politie kwam donderdagavond af op een brandmelding. Toen toegesnelde agenten de buren wilden waarschuwen, kon een agent geen kant meer op.

Op videobeelden is te zien dat de agent aan een klein raam bij het trappenhuis hing en zich vervolgens van een flinke hoogte moest laten vallen. Mogelijk kon hij door de rook niet vluchten via de trap. Omstanders brachten de politieman vervolgens in veiligheid. Volgens de NOS brak de man zijn benen bij de sprong.

Zes woningen zijn door de brand onbewoonbaar. De bewoners werden donderdagavond opgevangen. Op straat lagen glasscherven. Volgens getuigen ter plekke was de situatie chaotisch. De flat werd afgezet door de brandweer.

’Leek wel film’

Ooggetuigen zeggen een ’doffe knal’ te hebben gehoord. „We gingen naar buiten omdat we rook zagen. De brand werd steeds erger. Toen de politie naar binnen ging om mensen te waarschuwen, sloeg er ineens een raam uit een woning”, vertel de 25-jarige student Jerom, die vlakbij woont. „De agent die binnen was kon geen kant op en probeerde door het raam naar buiten te klauteren. Maar omdat het best hoog was moest hij zich uiteindelijk wel laten vallen.”

De schrik in de buurt is groot. „Mijn vriendin was echt in shock. Zelf kon ik niet zo goed beseffen wat er gebeurde. Het leek wel een film.”

Was u erbij of weet u meer? Laat het dan weten aan onze redactie.

Verslaggever Chris Ververs is in Utrecht en doet verslag via Twitter. Lees zijn tweets onderaan dit artikel.