Nieuws/Binnenland
2203804
Binnenland

Tijdschrift reageert op beschieting

Panorama-pand met raketwerper beschoten

AMSTERDAM - Update 11.04 uur - In het pand dat donderdagavond in Amsterdam is beschoten met een antitankwapen, zit onder meer de redactie van misdaadtijdschrift Panorama. De politie heeft vannacht een man opgepakt die een projectiel op een pand zou hebben afgeschoten.

De redactie van Panorama zit in bedrijfspand One20, in het gebied rond bedrijventerrein Sloterdijk, waar ook andere bladen van uitgever Pijper Media zitten gevestigd, zoals Nieuwe Revu, Playboy en Marie Claire. Gisteren publiceerde Panorama een groot verhaal over de Mocro-maffia. De politie kan niet zeggen of dat iets met de aanval te maken heeft.

De schutter nam het gebouw rond 23.00 uur onder vuur. Daarna vonden agenten het antitankwapen en een gesneuvelde ruit. Later die nacht hebben arrestatieteams de verdachte aangehouden.

’We moeten doorgaan’

Bij de aanval raakte niemand gewond. De politie doet nog onderzoek naar het incident en de motieven van de daders. Panorama heeft inmiddels gereageerd op de beschieting. „De redactie is blij dat er een verdachte is aangehouden. Wij zijn erg benieuwd wat deze verdachte te melden heeft”, zo luidt een statement.

Een van de chefs zegt tegen De Telegraaf dat het ‘speculeren’ is of de aanslag verband houdt met het verhaal over de Mocro-maffia. ,,Dat weten we gewoon niet.”

„Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega’s van de andere bladen bij Pijper Media, nu kunnen doen, is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk”, zo besluit het weekblad.

Het antitankwapen dat later werd gevonden door de politie.

Het antitankwapen dat later werd gevonden door de politie.

Ook Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan Ursem stelt dat de journalisten weer aan het werk zijn. „De schade binnen valt mee”, vertelt hij telefonisch. „Vrijdag hebben we altijd een deadline. Het klinkt gek, maar we zitten weer ’gewoon’ te werken, alsof er niets aan de hand is.”

Welk bedrijf precies het doelwit is geweest, kan door de politie nog niet met zekerheid worden gezegd. In het pand aan de Teleportboulevard zitten ook andere bedrijven. De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van de verdachte, en weet nog niets over het motief.