Nieuws/Buitenland
2204486
Buitenland

’Melania’s ’kan me niks schelen’-jas had verborgen boodschap’

MCALLEN/WASHINGTON - Volgens de Amerikaanse president Donald Trump had de tekst op de jas van zijn vrouw Melania, waarover donderdag ophef ontstond, wel degelijk een betekenis. De verborgen boodschap op de jas van Melania zou volgens president Trump zijn „gericht tegen fake news. Melania heeft zich gerealiseerd hoe oneerlijk die zijn en dat kan haar echt niet meer schelen.”

Melania Trump is volgens Amerikaanse media diep getroffen door het treurige lot de migrantenkinderenvan die van hun ouder(s) gescheiden worden. Melania bracht een bezoek aan een detentieoord voor minderjarigen aan de Mexicaanse grens in Texas. Er ontsond enorme ophef over Melania’s jas van 39 dollar van het Europese merk Zara die ze op de heen- en terugreis droeg. Op de achterkant staat de tekst: „I really don’t care really, do U?” (Het kan me echt niks schelen, jou wel?).

In vrijwel alle media werd donderdag verbijsterd de vraag gesteld waarom ze uitgerekend deze jas droeg. Ze zou de jas weliswaar niet gedragen hebben in het detentiecentrum toen ze de medewerkers vroeg: „Kan ik helpen deze kinderen met hun ouders te herenigen?” Toch is de verbijstering is groot. Een woordvoerder van het Witte Huis beklemtoonde „dat het maar een jas was, toeval, geen verborgen boodschap.”