Nieuws/Buitenland
2204832
Buitenland

WK-humor: ’Wie had dat gedacht?’

AMSTERDAM - Het WK voetbal in Rusland is in volle hevigheid losgebarsten en halverwege de poulefase hebben voetbalfans met kolderieke eigen goals, lachwekkende schwalbes en dubieuze VAR-beslissingen genoeg te lachen gehad.

Veel ’memes’ en creatief geknutselde plaatjes die over het internet zwerven, zijn niet voor publicatie geschikt, maar andere creatievelingen houden zich binnen de fatsoensgrenzen.

Zo verscheen snel na de 1-0 winst van Mexico op Duitsland een plaat van bondskanselier Angela Merkel die Donald Trump opbelt met dringend advies.

Ook de vele blunders worden dankbaar gebruikt. Zo is de VAR, de videoscheidsrechter, onderwerp van spot, terwijl ook scheidsrechters en blunderende voetballers eraan moeten geloven.

Donderdag ging de Argentijnse doelman gruwelijk de fout in, eerder deed David de Gea (Spanje) datzelfde. Een wedkantoor kon het niet laten de vergelijking met een andere doelman te maken, die net als De Gea in Engeland keept.

Verder wordt er veel geginnegapt over de afwezigheid van het Nederlands elftal, het kapsel van Neymar, het falende Marokko en de mislukte inworp van een Iraanse voetballer. Ook voormalig Manchester United-ster Eric Cantona mengde zich in het geweld.

Soms gaat het helemaal fout. Zakenman en tv-persoonlijkheid Sir Alan Sugar vergeleek de voetballers van Senegal met handtas-verkopers op het strand van Marbella. Inmiddels wordt geroepen om zijn ontslag.

Welke memes heb jij gemaakt of ben je tegengekomen? Stuur de besten naar [email protected]